top of page

Carolien Huizinga

Paapje Textile Studio is gevestigd in Pannerden, midden in natuurgebied de Gelderse Poort. Regelmatig kan je me dan ook vinden in dit Rijnstrangengebied, struinend met laarzen aan, turend door een verrekijker. De omgeving hier is een bron van inspiratie voor mij als ontwerper. Ik hou ervan dit te vertalen naar textiel.

Ik voel mij verbonden met het Paapje erfgoed met zijn historie en bijzondere, artistieke motieven. Het stoffenarchief is altijd een bron van inspiratie, steeds ontdek ik er iets nieuws in. 

De nieuwe prints zijn ontworpen met de Paapje mentaliteit die bij mij weerklank vond: handmatig gemaakte motieven die een illustratie zijn van landschap en natuur.

Net als voorheen bevindt Paapje zich op het snijvlak van mode en interieur. De stoffen kunnen worden ingezet als gordijnstoffen, maar ook voor kleding. 

duurzaam

Ik hecht er belang aan om zo duurzaam mogelijk te werken: de digitale druktechniek is op dit moment de meest duurzame manier van printen. Daarnaast wordt de hoeveelheid stof gedrukt die nodig is, geen onnodige voorraden. Er worden geen synthetische materialen gebruikt, maar uitsluitend stoffen van 100% natuurlijke vezels, geen blends, waardoor recyclen van het textiel goed mogelijk is.

Ik maak graag iets waar je je lange tijd mee kunt omgeven en je aan kunt hechten.

Docent

Naast Paapje werk ik bij AMFI, aan de Hogeschool van Amsterdam als docent/coördinator textieldesign, craft en textielkennis. 

Carolien Huizinga

BIO

  • 2000 - Master Fashion Design – Artez, Arnhem

  • 1989 - 1993 - Bachelor Modevormgeving – Artez, Arnhem

  • 1993 - nu - zelfstandig modeontwerper, productiemanager bij modebedrijven, ontwerper/eigenaar Paapje, docent/coördinator textieldesign, craft en textielkennis.

bottom of page